28 weken zwanger

Ik zal proberen om mijn eerste 28 weken zo kort mogelijk weer te geven. Eigenlijk had ik veel eerder op het idee moeten komen om een blog bij te houden. Ik merk dat ik het erg leuk vind om te doen. Vanaf nu wil ik in ieder geval iedere week iets over mijn zwangerschap schrijven.

Nadat we wisten dat ik zwanger was op 31 december 2014 hebben we besloten dat we het nog even stil houden. Ik heb het wel aan een aantal vriendinnen verteld. Maar verder wou ik heel graag dat N het als eerste zou weten. Hij is dan al wel 9 maar om het hem nu al zo vroeg te gaan vertellen… Eerst wou ik de eerste periode door komen. Dan is er over het algemeen minder kans op een miskraam. Met 8 weken had ik een afspraak bij de verloskundige en kreeg meteen een echo. Wauw echt super leuk! En tot mijn verassing kreeg ik er met 12 weken nog een. Toen ik zwanger was van N kreeg ik er maar 1 alleen rond de 12 weken. Ook hadden we de 20 weken echo toen nog niet. Geweldig om even te kunnen kijken naar m’n kleine wondertje in mijn buik.

Na de 12 weken echo hebben we het meteen aan N verteld toen hij thuis kwam uit school. En wauw wat een mooie reactie. Hij reageerde heel blij en we kregen meteen een dikke knuffel! We gingen naar mijn schoonouders en gaven ze een klein foto lijstje met de foto van de echo. Die hadden we even snel gemaakt. En natuurlijk kwam daar een super leuke reactie! Zo leuk om dit mooie nieuws te vertellen. In de auto naar mijn ouders mocht N bedenken hoe we het aan hen zouden vertellen. N koos er voor om het ze gewoon te vertellen en daarna het lijstje te geven. Ook van hun kregen we een hele leuke reactie! Daarna volgden echt vele leuke reacties!

De eerste 14 weken waren niet echt fijn. Oh wat ben ik moe en misselijk geweest. Toen ik na die 14 weken ontdekte dat ik toch echt minder misselijk was bleef mijn vermoeidheid des te meer aanwezig. Wow en niet zomaar moe maar totaal geen energie. En eigenlijk nam m’n energie alleen maar af. Oke dan ga je googlen, even kijken wat ik er aan kan doen. Blijven bewegen, gezond eten, veel water drinken, extra vitaminen slikken enz. Ik ging een stuk bewuster eten en probeerde beweging af te wisselen met rusten.

Tja dat rusten was niet makkelijk in het begin. Met een eigen bedrijf kan je eigenlijk altijd wel iets doen. Maar iedere week voelde ik me minder goed, dus gaf ik me er maar zo veel mogelijk aan toe. Helaas werd het daar niet echt beter van. Sterker nog ik kreeg er ook nog eens flink veel harde buiken bij. Ik kreeg te horen dat ik het rustiger aan moest gaan doen. Eeeeh rustiger aan? Volgens mij was ik dat al behoorlijk aan het doen. Oke dan maar even een weekje helemaal niet werken en me er volledig aan toe geven. Maar helaas beter werd het eigenlijk nog niet. De harde buiken bleef ik behoorlijk veel per uur houden en m’n energie compleet weg. Dagelijkse dingetjes als iets te drinken pakken of naar de toilet gaan was al te veel. Leuk en dan lees je ook op veel plekken dat je in je tweede trimester meer energie krijgt. Ik merk dat ik gewoon waarschijnlijk niet tegen de hormonen kan en moet gaan accepteren dat de zwangerschap niet de makkelijkste gaat worden. Gelukkig gaat het met de kleine man goed!

Kleine man? Ja zeker, want tijdens de 20 weken echo hoorden we dat we een zoontje gaan krijgen. Wauw wat is dat leuk zeg een 20 weken echo. In ons geval dan… Want we kregen alleen maar goede berichten! Mooi hoor dat je nu al zo veel kan zien. Eigenlijk dacht echt iedereen dat het een meisje zou zijn. Ook wij dachten het behalve N. Het was niet dat ik liever een meisje wou maar ik had gewoon het gevoel dat het een meisje zou worden. Maar wat interesseerde me het verassend weinig wat de uitkomst was. Ik was helemaal verliefd op de beelden van de echo en we hoorden alleen maar goede dingen. Aan het einde hoorden we dat het een jongetje is, we waren echt super blij!

Ik zal in vervolg vast nog een paar keer terugblikken op de afgelopen 28 weken. Het wordt een te lang verhaal als ik nog door ga met alle mooie momenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *