29 weken zwanger.

“oooh dat schiet op”, “wow dat gaat snel”.
Erg veel gehoorde reacties als ik vertel hoeveel weken ik zwanger ben. Ik beaam natuurlijk netjes dat het inderdaad op schiet. En ik realiseer me heel goed dat vorig jaar een maand nog voelde als een week. Maar pfff wat zou ik graag die kleine in m’n handen willen hebben.

“geniet van je zwangerschap”  nog zo’n leuke. Als ik eerlijk ben vind ik mijn zwangerschap pittig. Mijn energie is heel ver te zoeken en ik voel me echt totaal niet fit. Ik moet veel plat liggen en de muren komen op me af!
Ik ben weinig onder de mensen wat totaal niks voor mij is.

Sommige dagen ben ik er zo klaar mee.
Maar dan ineens gaat mijn buik flink heen en weer. En voel ik van alles in mijn buik. Wauw wat een heerlijk bijzonder gevoel. En wat krijg ik een mooie buik. Hier doe ik het voor. Ja en dan geniet ik! Dan denk ik aan de weken dat die kleine nog lekker in mijn buik gaat groeien. En stiekem merk ik dat het toch wel een beetje aan het opschieten is.

Deze week ben ik vooral aan het proberen om aan de mooie dingen van zwanger zijn te denken. En me zo min mogelijk aan de verveling te irriteren. En te accepteren dat het nu even zo is. En vooral blij zijn dat ik dit kleine wonder in mijn buik mag hebben.

Ik leer inmiddels een beetje een ritme te vinden. Ik weet nu wanneer ik iets kan doen en wanneer ik gewoon weer even moet gaan liggen. Ik heb nog veel harde buiken maar ik heb het idee dat het wel een stukje beter gaat.

Dus deze week probeer ik ‘s morgens even iets te doen. Al is het maar een klein beetje. De babykamer is nog lang niet af. Nu dus elke dag iets aan het doen. Het gaat langzaam maar het schilderwerk is bijna klaar. Ik hoop na het weekend met R de meubeltjes te kunnen plaatsen. R is erg druk in het restaurant dus die kan ook niet heel veel doen.
Oh en ik heb zo’n zin om de babykamer te gaan inrichten!

Gewoon lekker me proberen te richten op de leuke dingen. Af en toe lastig maar heel erg belangrijk.
Ha als ik het maar vaak genoeg tegen mezelf zeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *