32 weken zwanger en een hittegolf

“Wauw het mooie weer komt er aan” dacht ik begin van deze week. Heerlijk even geen koude voeten maar vooral genieten van de zon. Lekker naar buiten. Ik hou er zo van!!!

Woensdag liep het kwik omhoog. Heerlijk,  ik dacht “kom maar op met de warmte”, ik heb daar niet zo heel veel last van. Badje in de tuin party tent voor de schaduw. Heerlijk!

Helaas, al snel kwam ik er achter dat ook met de hitte mijn lijf anders werkt nu ik zwanger ben. Ineens kan ik er niet tegen. Mijn lijf was al niet zo sterk meer, maar de reactie op 30+ graden is wel erg lastig vol te houden. Bah wat voel ik me slap, duizelig en raar.

Komt er ook nog even bij dat de vakantie voor N is begonnen. M’n kleine grote man gaat nu 3 weken vakantie vieren bij z’n vader. Hij is gisteren weg gegaan. Eerst lekker 2 weken naar Vlieland, hij gaat zich prima vermaken. Andere jaren stort ik me lekker op het bedrijf. Het is hoogseizoen en zijn 7 dagen per week open. Ik had dus heerlijke afleiding. Dit jaar lig ik plat met een lekker actief klein mannetje in m’n buik. Maar dus ook heel veel tijd om N te missen. Na 4,5 jaar mis ik hem nog steeds iedere keer als hij bij zijn vader is… Laat staan 3 weken…

Ook nu ligt weer de schone taak bij mezelf om er toch iets moois van te maken, en af en toe de ruimte geven aan de emoties. Maar vooral daarna ook kijken waar ik van kan genieten. Ik hoef nu tenslotte niet om 7:15 op te staan. En als ik geen zin heb om te koken pak ik voor mezelf gewoon even een salade oid. Ik ga op bed liggen wanneer ik wil. Het is niet zo leuk als m’n kleine man om me heen hebben maar goed dat zijn wel de dingen waar ik me lekker aan vast kan houden.

Oke even naar dit moment. Waarschijnlijk de warmste dag ooit? Wat is er op dit moment positief? Eeeeh tja het is binnen minder warm dan buiten. Ik heb even zin om een blog te typen. Straks maar eens even lekker in een koel badje in de tuin liggen. Ik krijg leuke appjes van m’n man (haha man, leuk om dat nu te tikken). Hij heeft het niet zo druk, het is niet echt een temperatuur om op t terras te zitten. Ergens hoop ik dat hij vanavond niet zo laat klaar is. Kunnen we misschien even lekker samen genieten in de tuin.

Afgelopen dinsdag ben ik bij de verloskundige geweest. Zo gaaf om te merken dat het met de kleine zo goed gaat. Alles gaat goed. Groeit goed, beweegt goed en ligt al een beetje ingedaald. Hij draait nog wel om zijn as. Dat scheelt wel want hij weet aardige beurse plekken te schoppen in m’n buik. We super fijn hoor ik voel hem sowieso ieder uur. De ene keer zacht gefriemel de andere keer weet hij van mijn buik rare vormen te maken.

Oke ik klap de laptop dicht en ga vol goede moed iets maken van deze dag!
Op naar de 33e week. Whaaa dan kan toch bijna het aftellen beginnen!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *