Mis jij je kind ook na de scheiding?

Het moeilijkste aan een scheiding is dat je je kind niet alle dagen bij je kan hebben. Ik vind het erg belangrijk dat N zijn vader ziet en sta daar natuurlijk helemaal achter. Maar ik kan er totaal niet aan wennen. Ik mis hem enorm. N gaat om de week 5 dagen naar zijn vader.

 

Stil in huis

Ik hoor ook vaak dat moeders het heerlijk vinden om de handen vrij te hebben en dus even tijd voor hun zelf hebben. Dat kan ik me best voorstellen, maar zo werkt het van binnen niet bij mij. Tuurlijk ervaar ik in die 5 dagen ook wel dat je meer vrijheid hebt. Ik kan me in die 5 dagen op m’n werk storten en de dag indelen zoals ik dat wil.
Het voelt in die dagen alsof ik niet compleet ben. Ik vind het ook erg stil in huis. Ik vind het heerlijk om te weten hoe het met N gaat en wat hem bezig houdt, met wie hij gespeeld heeft en hoe het op school ging. Die dagen blijft dat even een vraag.
Het voelt als te vroeg je kind los laten.

Nu gaat het na 4,5 jaar natuurlijk wel wat beter dan de eerste jaren hoor. En het scheelt dat N het daar naar z’n zin heeft! Ik ken ook hele andere verhalen. Maar missen blijft missen.

 

En dan komt de  zomervakantie.

Ha en dan de vraag waarom ik hier juist nu over schrijf… Tja de zomervakantie is aangebroken. Op zo’n moment denk ik “Marjan wat zeur je toch over die 5 dagen elke keer”. De 3 weken zijn namelijk aangebroken. één keer per jaar gaat N drie weken vakantie vieren bij papa en drie weken bij mij.
Normaal zijn dit voor mij 3 weken dat ik volop werk in ons bedrijf. Maar nu zit ik thuis. Met een klein mannetje in m’n buik, en wissel het plat liggen op bed af met plat liggen op de bank. Heel saai leventje dus. En heb erg veel tijd om te missen. Bah niet leuk!

Ik probeer er maar het meest positieve uit te halen. Er is al één week voorbij. Over twee weken heb ik m’n kleine grote man weer lekker om me heen! Dan gaan we drie weekjes zo veel mogelijk genieten van zijn vakantie. De laatste weken dat hij hier enigst kind is.

Ik ben erg benieuwd hoe andere moeders het ervaren, wanneer hun kind bij hun ex-partner is. Laat een reactie achter.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *