37 weken zwanger

Ruim 37 weken zwanger. Ja het klopt, de laatste loodjes wegen het zwaarst! Er komen allemaal kleine klachtjes bij. Dat maakt het er niet makkelijker op!

4 maanden plat.

Ik lig nu ruim 4 maanden het grootste gedeelte van de dag plat. Ik kon eigenlijk altijd wel iets vinden om er toch iets van te maken. In het begin moest ik even heel erg omschakelen. Van drukke werkweken naar niks meer doen. De muren kwamen behoorlijk op me af en mis de mensen om me heen! Maar toch bleef ik het grootste gedeelte van de dag positief. Ik merk dat dit nu minder wordt. Ik moet moeite doen om niet chaggie te worden. En de tranen rollen een stuk makkelijker over m’n wangen heen. Ja t zijn echt de laatste loodjes.

 

Schuldgevoel

Soms gewoon een schuldgevoel naar mijn zoon toe. Hij is de laatste 3 weken van de vakantie bij ons. Maar omdat Rogier elke dag werkt in ons restaurant, kunnen we niet veel met hem doen. Hij kan wel met vriendjes mee naar het zwembad en logeert bij opa en oma. En eigenlijk vermaakt hij zich thuis heel goed. Ik merk aan hem niet echt dat hij het er moeilijk mee heeft dat ik nauwelijks met hem op pad kan. Maar toch voelt het niet zo. Moet ook zeggen dat ik het super leuk vind om met hem lekker op pad te zijn.
Gelukkig is hij 9,5 jaar en snapt hij goed wat er aan de hand is en waarom het zo gaat.

 

Verloskundige

Ik ging deze week naar de verloskundige en had besloten om me deze keer niet flinker voor te doen. De andere keren liet ik niet echt zien hoe het werkelijk met me ging.
Maar ik vind t nu zo pittig worden dat ik even mijn verhaal kwijt wou. Helaas verliep het anders. Er was een invaller voor de vakantie. Het was een jonge meid (dat maakt op zich niks uit). Ze had mijn kaart nog niet echt gelezen en hoorde mijn verhaal aan. Wonder boven wonder toch best goed kunnen vertellen zonder tranen. Haar eerste vraag op mijn verhaal met de opsomming van de kwaaltjes naast waar ik al 4 maanden mee kamp, was of ik al naar de huisarts was geweest. huh? huisarts? Wat kan hij hier nou aan doen? Dat vroeg ik dus ook meteen. Nou dan kon ik een afspraak maken met een psycholoog. Hahaha daar moest ik even om lachen. Net of die mijn hormonen uit mijn lijf kan halen, kan zorgen dat ik een nacht goed slaap, de pijntjes weg haalt, me energie geeft enz enz.
Oke hij zou een luisterend oor kunnen zijn en een steuntje in de rug geven. Maar dat had mijn verloskundige ook kunnen doen. En het is zeker niet zo dat ik me echt depri voel.
Zal wat wezen als alle zwangere vrouwen die het pittig hebben en dat aangeven, naar een psycholoog zouden moeten. Maar goed. Ze bedoelde het goed denk ik!
Ik moet gewoon lekker vol houden het is niet zo lang meer.

 

Tips voor de laatste loodjes

Ik ga maar eens op zoek naar tips voor de laatste loodjes! En weer proberen te genieten van de kleine momentjes!

 

Hebben jullie nog leuke tips voor de laatste loodjes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *