Dag 1 zonder suiker

De eerste dagimage1

Ik begon de dag vandaag op de weegschaal. Al is dit niet de reden dat ik deze uitdaging aangegaan ben. Toch ben ik wel benieuwd of door het laten staan van de geraffineerde suikers er wat kilootjes van af gaan. Oke ik weet mijn gewicht, klaar voor de dag. En meteen werd ik geconfronteerd. Een lekker bakje koffie. Oh jee ik weet ineens niet of dit wel zo’n lekker bakkie gaat worden. Twee scheppen suiker gingen daar altijd in. En daar begon onze zoektocht, wat eet ik eigenlijk allemaal met suiker. Ik zie op mijn telefoon dat ik de eerste mail ontvangen heb. Vandaag krijgen we de info over wat geraffineerde suiker is.

 

Koffie zonder suiker

Ja hoor ik begin aan mijn kopje koffie. Ondertussen praten wij over suiker en kijken waar het in zit. Het eerste slokje, ai dat is even wennen maar ik geef het een kans. Ondertussen kom ik er achter dat het best mee valt, ik kan nog best veel lekkere dingen eten. Maar tegelijkertijd verbaas ik me waar allemaal suiker in zit. Het is gewoon aan de meest gekke dingen toe gevoegd.
Ondertussen is mijn kopje leeg en ik moet toegeven dat het best te doen was. Ik zal wel moeten wennen

 

Wat ga ik missen?

Oooh dat gaat veel worden. Cola, snoep, chocola, chips, koekjes en nog veel meer.
Ik merk dat er vandaag steeds meer door mijn hoofd spoken die ik juist niet mag. Maar toch heb ik het idee dat het wel goed gaat komen omdat je nog best veel nog wel mag eten. Of je kan het vervangen door het zelf te maken.

 

Hoe ging het verder vandaag.

Ik heb er best veel over nagedacht. Vandaag zijn we veel bezig geweest met etiketten lezen. Lichamelijk merk ik er nog niet veel van. Er is nog geen irritatie of echt vraag naar zoet. Wat mij vandaag wel erg geholpen heeft zijn de rozijnen.
Af en toe had ik wel zin om te snaaien. Maar ik kon het goed tegen houden.
Ik vond t mee vallen vandaag, dus ik ben wel klaar voor nog een dag suikervrij.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *