Dag 3 suikervrij best pittig

Dag 3

Ai ja hoor. Ik kon me het niet voorstellen maar ook ik krijg de bibbers. Ik wist dat ik heel veel suikers op een dag naar binnen werk maar dat ik waarschijnlijk verslaafd was/ben en afkickverschijnselen zou krijgen? Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Af en toe geïrriteerd zijn verteld mij nog niet dat ik verschijnselen heb. Maar toen ik merkte dat ik ineens aan het zweten was dat is best wel raar voor een koukleum die het ik de zomer nog koud kan hebben. Ik loop regelmatig naar de kast (tja die kast ga ik het straks over hebben). Als ik bij de kast sta merk ik dat ik niks mag pakken waar ik juist zo’n zin aan heb. En dan word ik ook nog eens bij vlagen duizelig.
Ik moet helaas toegeven dat ik het pittiger vind dan ik dacht. Erg eigenlijk!

 

De voorraadkast

Iedere dag krijgen we tips en informatie van www.ikeetsuikervrij.nl gisteren kregen we de informatie over hoe je op het etiket kan zien of er toegevoegde suiker ergen in zit. Goed om te weten is dat je bij de ingrediënten moet kijken en niet bij de voedingswaarden. Omdat je daar ook de goede suikers tegen komt. Er is een lijst met leuke namen die je dus even moet onthouden. Dit zijn dus allemaal toegevoegde suikers (geraffineerde suikers).
Oke ik stel Rogier voor om eens onze kast in te duiken en op de etiketten te kijken wat dus (tijdelijk) uit de kast moet! Ik heb een bakje waar we alles even in kunnen zetten.
Fanatiek staan we met z’n tweeën voor de kast. De eerste etiket die ik lees van een pot rode kool. Ja hoor SUIKER. Rogier kijkt op een pakje macaroni mix, en ja hoor daar zit ook suiker in. Wat? Waarom? Waarom zit daar nou weer suiker in. Oke de volgende… ook suiker en de volgende mogen we ook niet hebben. Nou jaaaaa! Het lijkt wel of dat spul overal in zit. Hmmm ik pak het bakje er maar niet bij. We besluiten de kast maar even helemaal opnieuw in te delen. Een aparte plank met dingen die we deze weken wel mogen eten de rest op de andere planken. Dit is echt niet normaal. We mogen wel boodschappen gaan doen want onze plank ziet er niet zo gevuld uit.
Mijn zoon hoeft niet mee te doen, dat is de reden dat we de producten niet weg gooien. En ik weet nog niet of ik suikervrij blijf eten, of dat het suikerarm gaat worden. Of dat ik gewoon verder ga met mijn oude patroon. Dus we bewaren de boel maar wel.

Maar goed. Best erg toch? Het zit echt in de meest gekke dingen! Toegevoegde suikers aan gehakt? Bouillonblokjes? Brood? Macaroni mix? Heel apart!

Dat maakt het wel heel lastig om boodschappen te doen. Dat bleek vandaag wel. Rogier ging boodschappen doen, zo dat duurde erg lang voordat hij terug was. We moeten duidelijk even wennen.

Maar we gaan door! Ik blijf nieuwsgierig of ik me over een aantal dagen ook echt beter ga voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *